Bamboo Forest *

This bamboo pavilion is constructed for the 30th anniversary exhibition “The Asian Everyday: Possibilities in the Shifting World” at TOTO GALLERY MA, the most influential galleries for architecture and design, located in Tokyo. Vo Trong Nghia Architects chose a species of bamboo local to Vietnam to display the accustomed process of realizing their bamboo structures. The bamboo stalks were treated using traditional methods in Vietnam, then assembled into the pavilion in Japan. Throughout the construction period, four Vietnamese staff collaborated with volunteer students in Tokyo, demonstrating how to create bamboo structures without any metal joints, using only bamboo pegs and rope. Over time, the involvement of more than 50 international volunteers turned construction into a three-week long bustling event.

Completed in 2015.Oct

Program: Pavilion

Gross floor area: 100m²

Location: Tokyo, Japan

Design: Vo Trong Nghia Architects  ( * Niko worked as a partner )

" Pure bamboo structure crowned with green pods "

The pavilion is a pure bamboo structure composed of three elements. Grid: intersecting two grids create the volume. Arch: eleven arches are inserted into the grids to create an open space to stroll through the pavilion. Box: thirty-one boxes are installed to solidify the whole structure. The pavilion embraces greenery with living bamboo planted into the boxes, expressing Vo Trong Nghia Architects' important pursuit of bringing greenery back to the city. All visitors are invited to consider the great potential of bamboo and envision what it may be like to have greenery in a city.

GALLERY

© Photograph by Yoshifumi Moriya

もっと見る

© Drawing by Vo Trong Nghia Architects (modified by Inrestudio)

© 2016-2019 Inrestudio All Rights Reserved.

+84 (0) 1212 410 143

+84 (0) 932 748 751

Vn

En/Jp

Mail

7 Nguyen Co Thach, An Loi Dong Ward,

District 2, Ho Chi Minh City, Vietnam